Menu

Καλώς Ήρθες!

Είμαι η Χριστιάνα Γερμανού και ασχολούμαι πάνω από 20 χρόνια με την συμβουλευτική ψυχολογία, την οικογένεια και την προσωπική ενδυνάμωση. 
Στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να πετύχεις όλα όσα εσύ ονειρεύεσαι·
αυτοπεποίθηση,
αγάπη και συντροφικότητα, γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση και όρια,
επαγγελματική επιτυχία.

Σκαλί, σκαλί να ανεβαίνεις, με πρακτικές κι εφικτές συμβουλές που σου δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη, με εργαλεία χειροπιαστά κι αυθεντικά.
Με την εμπειρία αυτών των χρόνων είμαι πεπεισμένη ότι είμαστε η σύνθεση αυτού που γεννιόμαστε και αυτού που γινόμαστε.
Πιστεύω στην δύναμη της αγάπης, της ενσυναίσθησης, των μεταξύ μας σχέσεων και της συνεχούς εξέλιξης.
Η ζωή βασίζεται στο “δούναι και λαβείν” και είναι πολύ όμορφο να βιώνει κανείς την ευγνωμοσύνη στην πράξη επιστρέφοντας κάτι έστω από όσα παίρνει. Έτσι έρχεται η ισορροπία κι η πληρότητα.
Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου, συμβούλου και συμβουλευόμενου, δυναμική όπως κι εμείς άλλωστε, είναι αυτή που κάνει όλη την διαφορά και γίνεται ο καταλύτης για το θεραπευτικό αποτέλεσμα. 

Η αλλαγή είναι εφικτή, και η επιλογή είναι τελικά στα χέρια μας.

‘Ελα να σου Δείξω πως!

Σπούδασα Ψυχολογία (Bachelor of Science in Psychology, University of La Verne California) και έκανα Μεταπτυχιακές σπουδές  (MSc) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία με έμφαση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Προσέγγιση (MSc Psychological Sciences and Counselling, Teesside University). Η ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση είναι στην προσέγγιση CBT (Cognitive Behavioral Therapy), και Gestalt.

Βρέθηκα φυσικά στην θέση του θεραπευόμενου, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, δοκιμάζοντας ποικίλες προσεγγίσεις στο ταξίδι της αυτογνωσίας μου (ψυχοδυναμική, CBT, Gestalt, υπαρξιακή, συστημική ), και μέσα από την γνώση, την εμπειρία και τα βιώματα μου χρησιμοποιώ μία εκλεκτική προσέγγιση.

Εκπαιδεύτηκα ακόμα στην δυναμική του ζευγαριού και της οικογένειας, την συμβουλευτική γονέων, στην συμβουλευτική υπογονιμότητας, στις εξαρτήσεις και στο Coaching.

Από το 2009 συνεργάζομαι με μεγάλα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ιδιώτες γιατρούς στον τομέα της υπογονιμότητας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF).

Είμαι μέλος της ESHRE (European Society for Human Reproduction) από το 2009 και παρακολουθώ τακτικά workshops επιμόρφωσης ψυχολόγων IVF καθώς και τα ετήσια συνέδρια.

Συνεργάστηκα με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές (Όλα για την Υγεία – MEGA, Όλα για την Μαμά – Star, Flash 9,61, κ.α.) με θέμα την εξωσωματική γονιμοποίηση και την οικογένεια. Αρθρογραφώ σε γυναικεία κι ανδρικά περιοδικά από το 1998, και online συνεργάζομαι με blogs μαμάδων και υπογονιμότητας.

Η εξέλιξη κι η αναζήτηση είναι για εμένα τρόπος ζωής και θέλω συνεχώς να εμπλουτίζομαι και να ανανεώνομαι. Εκτός από τα επιμορφωτικά σεμινάρια, διαλέξεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια που παρακολουθώ κατά καιρούς σε αντικείμενα της ψυχολογίας,  η ενέργεια κι οι ενεργειακές θεραπείες με γοήτευαν πάντα για αυτό και ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Reiki (σύστημα Usui) και βρίσκομαι στον βαθμό του δασκάλου (Master).

Προσφέρω την καθοδήγηση μου και την εμπειρία μου σε άλλες γυναίκες για την δική τους εξέλιξη (mentoring), και εθελοντικά σε κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στόχος μου,

να εμπνευστείς από την συνεργασία μας και να κατακτήσεις όσα ονειρεύεσαι!

Επικοινώνησε τώρα μαζί μου στο askme@christianagermanou.com και

γίνε αυτή που πάντα ονειρευόσουν,

γίνε η σύντροφος που πάντα πίστευες ότι είσαι,

γίνε η μαμά που έχουν ανάγκη τα παιδιά σου,

γίνε η οικογένεια που πάντα ήθελες,

γίνε αυτή που πετυχαίνει τους στόχους της!

απλά, κατανοητά, εφικτά, με τα χαρίσματα που μόνο εσύ έχεις· την μοναδικότητα σου!