Menu

Καλώς Ήρθες!

Είμαι η Χριστιάνα Γερμανού και ασχολούμαι πάνω από 20 χρόνια με την συμβουλευτική ψυχολογία, την οικογένεια και την ενδυνάμωση. Με την εμπειρία αυτών των χρόνων είμαι πεπεισμένη ότι είμαστε η σύνθεση του πως γεννιόμαστε και πως ανατρεφόμαστε (φύση και βίωμα).

Στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να πετύχεις όλα όσα εσύ επιλέξεις·

αυτογνωσία, διαχείριση και επίλυση προβλημάτων σε προσωπικό επίπεδο,

συντροφικότητα και επικοινωνία στο ζευγάρι,

γονεϊκότητα με ενσυναίσθηση και θετική διαπαιδαγώγηση,

επαγγελματική καθοδήγηση και επιτυχία,

με ξεκάθαρο, πρακτικό τρόπο και εφικτές συμβουλές προσαρμοσμένες στις δικές σου ατομικές ανάγκες.

Στόχος μου να προχωράς σκαλί σκαλί, νιώθοντας ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη, με εργαλεία χειροπιαστά κι αυθεντικά.
Πιστεύω στην δύναμη της αγάπης, της ενσυναίσθησης, των μεταξύ μας σχέσεων και της συνεχούς εξέλιξης.
Η ζωή βασίζεται στο “δούναι και λαβείν” και είναι πολύ όμορφο να βιώνει κανείς την ευγνωμοσύνη στην πράξη επιστρέφοντας κάτι έστω από όσα παίρνει. Έτσι έρχεται η ισορροπία κι η πληρότητα.
Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου, συμβούλου και συμβουλευόμενου, δυναμική όπως κι εμείς άλλωστε, είναι αυτή που κάνει όλη την διαφορά και γίνεται ο καταλύτης για το θεραπευτικό αποτέλεσμα. 

Η αλλαγή είναι εφικτή, και η επιλογή είναι τελικά στα χέρια σου.

‘Ελα να σου Δείξω πως!

Σπούδασα Ψυχολογία (Bachelor of Science in Psychology, University of La Verne California) και έκανα Μεταπτυχιακές σπουδές  (MSc) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία με έμφαση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Προσέγγιση (MSc Psychological Sciences and Counselling, Teesside University). Η ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση είναι στην προσέγγιση CBT (Cognitive Behavioral Therapy), και Gestalt.

Βρέθηκα φυσικά στην θέση του θεραπευόμενου, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, δοκιμάζοντας ποικίλες προσεγγίσεις στο ταξίδι της αυτογνωσίας μου (ψυχοδυναμική, CBT, Gestalt, υπαρξιακή, συστημική ), και μέσα από την γνώση, την εμπειρία και τα βιώματα μου χρησιμοποιώ μία εκλεκτική προσέγγιση. Αυτό μου δίνει την δυνατότητα να εξατομικεύω την διαδικασία ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες.

Εκπαιδεύτηκα ακόμα στην δυναμική του ζευγαριού και της οικογένειας, την συμβουλευτική γονέων, στην συμβουλευτική υπογονιμότητας, στις εξαρτήσεις και στο Coaching.

Από το 2008  ασχολούμαι με θέματα ζευγαριού και οικογένειας και τα τελευταία 10 χρόνια έχω εστιάσει κυρίως στο κομμάτι της γονεϊκότητας και της συμβουλευτικής γονέων. Βάσει αυτού δημιούργησα και το The Parenting Skills Lab, αισθανόμενη την ανάγκη των γονέων για καθοδήγηση και πρακτικές συμβουλές.

Από το 2009 συνεργάζομαι με μεγάλα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ιδιώτες γιατρούς στον τομέα της υπογονιμότητας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF).

Είμαι μέλος της ESHRE (European Society for Human Reproduction) από το 2009 και παρακολουθώ τακτικά workshops επιμόρφωσης ψυχολόγων IVF καθώς και τα ετήσια συνέδρια.

Συνεργάστηκα με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές (Όλα για την Υγεία – MEGA, Όλα για την Μαμά – Star, Flash 9,61, κ.α.) με θέμα την εξωσωματική γονιμοποίηση και την οικογένεια. Αρθρογραφώ σε γυναικεία κι ανδρικά περιοδικά από το 1998, και online συνεργάζομαι με blogs μαμάδων και υπογονιμότητας.

Η εξέλιξη κι η αναζήτηση είναι για εμένα τρόπος ζωής και θέλω συνεχώς να εμπλουτίζομαι και να ανανεώνομαι. Εκτός από τα επιμορφωτικά σεμινάρια, διαλέξεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια που παρακολουθώ κατά καιρούς σε αντικείμενα της ψυχολογίας,  η ενέργεια κι οι ενεργειακές θεραπείες με γοήτευαν πάντα για αυτό και ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Reiki (σύστημα Usui) και βρίσκομαι στον βαθμό του δασκάλου (Master).

Προσφέρω την καθοδήγηση μου και την εμπειρία μου σε άλλες γυναίκες για την δική τους εξέλιξη (mentoring), και εθελοντικά σε κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στόχος μου,

να εμπνευστείς από την συνεργασία μας και να κατακτήσεις όλα όσα ονειρεύεσαι!

Επικοινώνησε τώρα μαζί μου στο askme@christianagermanou.com και

γίνε αυτή που ξέρεις ότι είσαι,

γίνε η σύντροφος που θέλεις να είσαι,

γίνε η μαμά που έχουν ανάγκη τα παιδιά σου,

γίνε η οικογένεια που πάντα ήθελες,

γίνε αυτή που πετυχαίνει τους στόχους της!

απλά, κατανοητά, εφικτά, με τα χαρίσματα που μόνο εσύ έχεις· την μοναδικότητα σου!