Καλώς Ήρθες.

Εργάζομαι σχεδόν 20 χρόνια στον τομέα της ψυχικής υγείας και με την εμπειρία που μου δίνουν είμαι πεπεισμένη ότι είμαστε η σύνθεση αυτού που γεννιόμαστε και αυτού που γινόμαστε.
Πιστεύω στην δύναμη της αγάπης, της ενσυναίσθησης και του ανθρώπου.

Πιστεύω πως η ζωή βασίζεται στο “δούναι και λαβείν” και πως είναι όμορφο να βιώνει κανείς την ευγνωμοσύνη στην πράξη επιστρέφοντας κάτι έστω από όσα παίρνει. Έτσι έρχεται η ισορροπία κι η πληρότητα.

Πιστεύω στην θεραπευτική δύναμη της σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.

Πιστεύω στην διαρκή εξέλιξη και την δυναμικότητα του ανθρώπου.

Η αλλαγή είναι εφικτή, και

η επιλογή είναι τελικά στα χέρια μας.

Έχω Bachelor στην Ψυχολογία (Bachelor of Science Psychology, University of La Verne California) και Μεταπτυχιακό (MSc) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία με έμφαση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Προσέγγιση (MSc Psychological Sciences and Counselling, Teesside University). Η ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση είναι στην προσέγγιση CBT (Cognitive Behavioral Therapy), και Gestalt.

Έχω βρεθεί φυσικά στην θέση του θεραπευόμενου, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, δοκιμάζοντας ποικίλλες προσεγγίσεις (προσωποκεντρική, αντλεριανή, cbt, gestalt, υπαρξιακή).

Μέσα από την γνώση που μου δίνει η εργασιακή μου εμπειρία αλλά και τα βιώματα μου έχω επιλέξει να ακολουθώ την εκλεκτική προσέγγιση στην θεραπεία. 

Έχω εκπαιδευτεί ακόμα στην δυναμική του ζευγαριού και της οικογένειας, την συμβουλευτική γονέων, στην υπογονιμότητα, και στο Coaching.

Από το 2009 συνεργάζομαι με μεγάλα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ιδιώτες γιατρούς στον τομέα της υπογονιμότητας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). 

Είμαι μέλος της ESHRE (European Society for Human Reproduction) και παρακολουθώ τακτικά workshops επιμόρφωσης ψυχολόγων IVF καθώς και τα ετήσια συνέδρια. 

Έχω εμφανιστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές (Όλα για την Υγεία – MEGA, Όλα για την Μαμά – Star, Flash 9,61, κ.α.) με θέμα την εξωσωματική γονιμοποίηση και την οικογένεια. Αρθρογραφώ  σε γυναικεία κι ανδρικά περιοδικά από το 1998, και online συνεργάζομαι με μεγάλο blogs μαμάδων και υπογονιμότητας.

Έχω εκπαιδευτεί στην ενεργειακή θεραπεία ΡΕΪΚΙ και κατέχω τον βαθμό του δασκάλου (Master). 

Η εκπαίδευση είναι μία πολυεπίπεδη δια βίου διαδικασία κατά την γνώμη μου κι έτσι φροντίζω για την δική μου εξέλιξη σε κάθε επίπεδο με το να παρακολουθώ ανελλειπώς σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και μετεκπαιδευτικά προγράμματα.

Επιλέγω επίσης να προσφέρω την καθοδήγηση μου και την εμπειρία μου σε άλλες γυναίκες για την δική τους εξέλιξη (mentoring). Προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου σε κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Στόχος μου,

η ισορροπία κι η ολιστική ευημερία του ατόμου και κατ’ επέκταση της οικογένειας, του ζευγαριού και των παιδιών μας!

Στόχος μου,

να εμπνευστείς από την συνεργασία μας και να πετύχεις ό,τι κι αν είναι αυτό που αναζητάς!

Με καθοδήγηση και δέσμευση μπορείς πάντα να πετύχεις τον στόχο σου!

Η ζωή είναι για να την ζούμε πλήρως,

να κατακτάμε τους στόχους μας και να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας·

πάντα υπάρχει τρόπος να βρούμε την λύση σε αυτό που μας προβληματίζει.

Επικοινώνησε τώρα μαζί μου στο askme@christianagermanou.com και 

γίνε ο εαυτός που πάντα ονειρευόσουν,

γίνε η σύντροφος που πάντα πίστευες ότι είσαι,

γίνε η μαμά που έχουν ανάγκη τα παιδιά σου,

γίνε η οικογένεια που πάντα ήθελες,

γίνε αυτή που πετυχαίνει τους στόχους της!

απλά, κατανοητά, εφικτά, με τα χαρίσματα που μόνο εσύ έχεις· την μοναδικότητα σου!