Menu

Όλα όσα ήθελες πάντα να γνωρίζεις είναι εδώ και σε περιμένουν!
Μάθε όλα όσα χρειάζεσαι για το ταξίδι σου στην γονεϊκότητα μέσα σε 8 μόλις εβδομάδες!

Νιώθεις απόγνωση γιατί δεν συνεννοείσαι με το παιδί σου;

Νιώθεις πως ό,τι και να πεις πέφτει στο κενό;

Νιώθεις πως το παιδί σου δεν σε ακούει και τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα;

Νιώθεις ότι δεν συνδέεσαι και δεν επικοινωνείς με το παιδί;

Νιώθεις άβολα με όσα σου λένε άλλες μαμάδες στην παιδική χαρά;

 

Νιώθεις ότι σε κατακρίνουν οι άλλοι για το αν είσαι καλή μαμά;

Νιώθεις ότι απλά δεν αντέχεις άλλο να λες τα ίδια και τα ίδια;

Χάνεις τα όρια σου ξανά και ξανά και νιώθεις ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα ξεσπάσματα;

Νιώθεις μόνη και χαμένη;

Θέλεις επιτέλους να φροντίσει κάποιος εσένα, έτσι για αλλαγή;

Ταυτίζομαι!

Είναι δύσκολο και απαιτητικό να είσαι γονέας σήμερα με τις συνεχείς προκλήσεις, τις ραγδαίες εξελίξεις και τα ολοένα και πιο “εξελιγμένα” παιδιά μας. Είναι μία full time εργασία, 24/7/365, στην οποία αφιερώνομαι ολοκληρωτικά.

Η ανταμοιβή της; Αξία ανεκτίμητη!

 Το The Parenting Skills Lab είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις τα εργαλεία που θα κάνουν την πιο σημαντική σχέση της ζωής σου όμορφη, αποτελεσματική και απολαυστική!

Ναι, γίνεται!

Ένα υβριδικό εργαστήριο για γονείς δομημένο ειδικά για εσένα, την μαμά και τον μπαμπά που ψάχνεις απαντήσεις στις απορίες σου και πως να φέρεις την θεωρία στα δικά σου μέτρα!

Γίνε μέλος τώρα και βίωσε την αλλαγή στην πράξη.

8 εβδομάδες – 8 θεματικές ενότητες – 8 συναντήσεις μαθήματα για μια ζωή

 

* Η 1η συνάντηση γίνεται από κοντά σε χώρο κοινής αποδοχής την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

* Κάθε εβδομάδα συναντιόμαστε διαδικτυακά για 1,5 ώρα

* Θεωρία, βιωματική άσκηση, απαντήσεις σε απορίες και επίλυση προβλημάτων

* Σε κάθε συνάντηση αναλαμβάνει ο καθένας την ατομική του άσκηση για την επόμενη φορά – ενσωματωμένη στα πλαίσια της καθημερινότητας στην οικογένεια

 

1η εβδομάδα

Ποιός είναι ο ρόλος μου ως γονέας;Ποιόν ρόλο έχω “εκπαιδευτεί” να παίζω;Τα εξελικτικά στάδια του παιδιού.

 

2η εβδομάδα

Ας μιλήσουμε για όρια και οριοθέτηση

 

3η εβδομάδα

Διαχείριση συναισθημάτων & συναισθηματική σύνδεση

 

4η εβδομάδα

Τί σημαίνει θετική διαπαιδαγώγηση και ποιές είναι οι εναλλακτικές της τιμωρίας;

 
 

5η εβδομάδα

Αυτοπεποίθηση

 

6η εβδομάδα

Επίλυση διαφορών Ξεσπάσματα/Θυμός/ Ματαίωση

 

7η εβδομάδα

Οικογένεια σημαίνει ομάδα Οικογενειακό συμβούλιο Φροντίδα των γονέων & ζευγάρι

 

8η εβδομάδα

Ανακεφαλαίωση/ Q&A / Κλείσιμο

 

Με την ολοκλήρωση του The Parenting Skills Lab θα έχεις κερδίσει…

Κατανόηση των αναπτυξιακών σταδίων του παιδιού σου, για να γνωρίζεις τι είναι πραγματικά εφικτό και ποιες είναι οι προσδοκίες ανάλογα με την ηλικία

Δεξιότητες και τεχνικές για να κατανοείς και να εκφράζεις τα δικά σου συναισθήματα, και τις δικές σου πυροδοτήσεις θυμού χωρίς να ξεσπάς πάνω στο παιδί σου

Κατανόηση και τεχνικές οριοθέτησης, ώστε να μπορείς να εφαρμόζεις και να τηρείς εσύ πρώτη τα όρια που θέτεις και να διαχωρίζεις το όριο από τον όρο, την απαγόρευση, την τιμωρία και την προυπόθεση.

Συναισθηματική σύνδεση και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μέσα από την άνευ όρων αποδοχή

Εκπαίδευση στην θετική διαπαιδαγώγηση, κι εναλλακτικές στην τιμωρία ώστε να ενισχύσεις τον δεσμό σας μέσα από την ενσυναίσθηση και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα στην πράξη

Τεχνικές επίλυσης συγκρούσεων χωρίς φωνές και αγανάκτηση ώστε να ενισχύσεις την μάθηση και την συνεχή σας σύνδεση

Διαχείριση των ξεσπασμάτων και των συναισθημάτων του παιδιού σου, ακόμη κι αυτών που σε τρομάζουν ή σε πυροδοτούν όπως η απόγνωση, ο θυμός, η ματαίωση

Εξατομικευμένες συμβουλές στα “μέτρα” της δικής σου οικογένειας

Λένε για τα προγράμματα

& την Χριστιάνα Γερμανού, MSc

 

“Τα θέματα πάντα επίκαιρα και ενδιαφέροντα, η διαχείριση άκρως επαγγελματική, η προσέγγιση πλήρως επίστημονικη, οι συμβουλές εύστοχες και αποτελεσματικες αλλά και κατανοητές και εύκολα πραγματοποιήσιμες. Το καλύτερο όμως ειναι η αμεσότητα, η γλυκύτητα και η ηρεμία που τη χαρακτηριζουν και σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής ότι μαζί της θα βρεις τη λύση σε όποιο πρόβλημα σε απασχολεί!!!”

Ν.Κ.

“Μια ζεστη φιλική φωνή να σε καθοδηγήσει, να σου απαλύνει το άγχος και να βρεις τις λύσεις που χρειάζεσαι. Η Χριστιάνα με άκουσε και μου έδωσε ό,τι χρειαζόμουν για να βελτιώσω την σχέση με την κόρη μου που μπαίνει στην εφηβεία”

Ε.Π.

“Καταπληκτική επαγγελματίας, πρότυπο έμπνευσης για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με αυτό τον κλάδο. Ο τρόπος της μοναδικός. Σε βοηθάει να ξεπεράσεις και να βρεις λύση σε θέματα που μπορεί να φαντάζουν πολύ δύσκολα και άλυτα. Μια επαγγελματίας που μέσα από την αγάπη της για τη δουλειά της σε βοηθάει στη λύση των προβλημάτων σου. Δε βλέπω την ώρα για το επόμενο podcast της.”

M.T.

 
 
 
 

Ας γνωριστούμε καλύτερα!

Η Χριστιάνα Γερμανού ασχολείται με την συμβουλευτική ψυχολογία στο ιδιωτικό της γραφείο και σε μεγάλες κλινικές πάνω από 20 χρόνια. Με σπουδές στην Ψυχολογία (BSc Psychology), Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc CBT Counselling Psychology) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία με Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Προσέγγιση CBT (MSc Psychological Sciences and Counselling), εκπαίδευση ψυχοθεραπεύτριας και πλήθος μετεκπαιδεύσεων πάνω στην συμβουλευτική οικογένειας και την υπογονιμότητα δημιούργησε το μότο “Ελα να σου δείξω πως”.

Με την προτροπή αυτή δουλεύει ομαδικά με γονείς και μελλοντικούς γονείς, με ζευγάρια και οικογένειες, αλλά και για την προσωπική ενδυνάμωση, φέρνοντας την θεωρία της ψυχολογίας στην καθημερινότητα με πρακτικές, εφικτές εξατομικευμένες συμβουλές που ταιριάζουν στην μοναδικότητα τηςκάθε οικογένειας. Τί νόημα έχει αλλιώς κάτι που γράφεται σε βιβλία αν δεν μπορείς να το εφαρμόσεις εσύ; Αυτό που χαρακτηρίζει την Χριστιάνα είναι η αμεσότητα και η σύνδεση που δημιουργεί, παρούσα 100% για να ακούσει και να βοηθήσει.

Με εμπειρία πολλών ετών έχει προσφέρει την βοήθεια της σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με ομιλίες, σεμινάρια, άρθρα και άλλες συνεργασίες, ουσιαστικά και πρακτικά.

 
 

Έχεις ερωτήσεις σχετικά με το The Parenting Skills Lab;

Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις!   

  • Το The Parenting Skills Lab είναι Live ή μαγνητοσκοπημένο;

Το The Parenting Skills Lab είναι ένα υβριδικό εργαστήριο γονεϊκών δεξιοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη συνάντηση (άνοιγμα) και η τελευταία (κλείσιμο) θα γίνουν δια ζώσης. Στην πρώτη συνάντηση θα μοιραστεί το υλικό και τα δώρα σας και θα τεθούν οι κανόνες της ομάδας. Όποιος/-οια βρίσκεται εκτός Αθηνών θα συνδεθεί διαδικτυακά μαζί μας σε αυτές τις 2 συναντήσεις. Οι υπόλοιπες συναντήσεις μας είναι διαδικτυακές και Live διότι χρειάζεται η αλληλεπίδραση μας σε πραγματικό χρόνο. Κάθε συνάντηση μαγνητοσκοπείται και αποστέλεται με email στο κάθε μέλος.

 

  • Πόσο χρόνο χρειάζεται να διαθέσω για να παρακολουθήσω;

Χρειάζεσαι 1,5 ώρα εβδομαδιαία για την συνάντηση μας και περίπου 30′-40′ για τις ασκήσεις όταν υπάρχουν. Οι ατομικές βιωματικές ασκήσεις που δίνονται στον καθένα χωριστά αποτελούν μέρος του χρόνου της καθημερινότητας σου, οπότε δεν χρειάζεται να υπολογίσεις κάτι ακόμα.

 

  • Τί γίνεται στην περίπτωση που δεν μπορέσω να παρακολουθήσω;

Σε περίπτωση απρόοπτου γεγονότος που σε εμποδίσει να παρακολουθήσεις θα έχεις πρόσβαση στα μαγνητοσκοπημένα βίντεο και σε όλο το υπόλοιπο υλικό, καθώς και στην ομάδα CG Insider για ακόμα έναν χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος 2023. Μπορείς επίσης να το μεταβιβάσεις σε κάποιον άλλον πριν την 1η συνάντηση μας. Για πόσο καιρό έχω πρόσβαση στο υλικό; Με την εγγραφή σου γίνεσαι μέλος του The Parenting Skills lab και της ομάδας CG Insider. Λαμβάνεις όλο το απαραίτητο συνοδευτικό υλικό και επιπλέον το bonus υλικό αξίας 620€, και αποκτάς πρόσβαση στην ομάδα και στο μαγνητοσκοπημένο υλικό για έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι 31/12/2023.

 

  • Τί γίνεται αν δεν καταφέρω να βρίσκομαι σε μία συνάντηση;

Οι συναντήσεις μαγνητοσκοπούνται και αποστέλλονται στο κάθε μέλος με email, οπότε μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο. Καλό είναι να μην χάνονται συναντήσεις γιατί εκεί έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε το δικό μας ατομικό θέμα, να βρούμε ταύτιση στην ομάδα και να συνδεθούμε.

  •  
  • Μπορεί να είναι μαζί μου και κάποιος άλλος να το παρακολουθήσουμε μαζί;

Όχι. Το εργαστήριο είναι προσωπικό και αφορά εσένα και μόνο. Ειδική εξαίρεση γίνεται για τα ζευγάρια, με ένα διαφορετικό πακέτο -50% για το δεύτερο μέλος.

 

  • Θα είναι αποτελεσματικό για μένα το εργαστήριο γονεϊκών δεξιοτήτων;

Το The Parenting Skills Lab είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε αν εσύ έρχεσαι και κάνεις την δουλειά που σου αντιστοιχεί θα δεις διαφορά στην καθημερινότητα με τα παιδιά σου, πάντα με τον δικό σου ρυθμό και την δική σου μοναδική εξέλιξη. Εμείς σου δίνουμε τα εργαλεία και την γνώση κι εσύ τα εφαρμόζεις.

* indicates required